Bereken je energiekosten met de energievergelijker

Wil je precies weten hoeveel je kwijt bent aan gas en stroom per jaar en direct meer dan 23 energieleveranciers met elkaar vergelijken? Dan kun je het best gebruik maken van een energievergelijker. Elke maand ontvang je een duidelijk overzicht van alle energieleveranciers in Nederland met alle tarieven, kosten en overige zaken die je moet weten van je energiecontract.

Meer dan energie vergelijken

Wanneer je gebruik maakt is het fijn om te weten dat de energievergelijker je niet alleen een vergelijking geeft van energieleveranciers. Er zijn namelijk ook vergelijkingssites die je helpen wanneer je van energieleverancier wilt veranderen en dit volledig voor je regelen. Een speciale overstapservice zorgt ervoor dat je geen extra kosten zoals een overstapboete hebt bij je overstap. Energiespecialisten kunnen je telefonisch en online helpen met een persoonlijke vergelijken in berekening van je energiekosten. Zo weet je zeker dat alle kosten berekend zijn op jouw persoonlijke situatie.

Hoe werkt een energievergelijker?

De energievergelijker sluit het beste aan op jouw situatie als je gegevens gebruikt die ook daadwerkelijk gelden voor jouw situatie. Zo klopt de berekening meer als je een recentelijk jaarverbruik invult. Is er toevallig iemand uit huis gegaan of juist toegevoegd aan je huishouden? Dan kan de energiespecialist precies berekenen hoeveel meer of minder verbruik dit oplevert. Na het invullen/doorgeven van je persoonlijke gegevens zal er een energievergelijking voor je gemaakt worden. Je ziet dan in één oogopslag wat je bij 23 verschillende energieleveranciers kan gaan betalen. De ene zal duurder zijn dan je huidige kosten, maar in vele gevallen zijn er veel energieleveranciers die een stuk goedkoper zijn. Via de energievergelijker kun je gemakkelijk overstappen naar één van deze energieleveranciers.

Als je de overstap via de energievergelijker wilt maken, dan kun je dit online binnen een paar klikken op de knop regelen of de energiespecialist regelt dit voor je. Alles wordt voor je in orde gemaakt en je merkt zelf niets van de overstap. Het enige wat jij hoeft toe doen is het doorgeven van je meterstanden. Na 14 dagen wettelijke bedenktijd zal er vanzelf een melding komen dat je gebruik maat van de goedkopere en voordeligere energieleverancier. Bereken je energiekosten met de energievergelijker van Consumind en bespaar tot wel €300,- per jaar.